Рамзан Кадиров: Ахмед Чатаев е възпитаник на западни спецслужби

  • 05 юли 2016 10:50

  • 7485
  • 2
Рамзан Кадиров: Ахмед Чатаев е възпитаник на западни спецслужби
© gettyimages (архив)

Организаторът на атентата в Истанбул – Ахмед Чатаев – е възпитаник на западни специални служби, заяви чеченският президент Рамзан Кадиров, предаде РИА Новости.

В социална мрежа политикът отправи критики към редица агенции за разузнаване и контраразузнаване по света, като ги обвини косвено за терористичния акт от 28 юни 2016 г. на летище "Ататюрк", при който загинаха над 40 души. "Опитвайки се да навредят на Русия, някои западни, грузинските и други специални служби са гледали Чатаев като писано яйце", заяви ръководителят на южната автономна руска република. По думите му чеченците са изкоренили тероризма в родината си с цената на стотици хиляди жертви. "Опасността обаче не е преминала и тя ще продължи да съществува, докато чужди държави укриват избягали престъпници", категоричен бе лидерът на Чечения.

Кадиров също призова Анкара да му предаде всички негови сънародници, които си почиват на турския бряг. "Ако на властите в Турция им трябват конкретни имена ще ги посоча. Записвайте! Това са Тархан Газиев, Ахмад Умаров, Ахмад Патаев, Ширвани Басаев, Махран Саидов, Ризван и Усама Якубови, Асланбек Вадалов, Мовсар Чатаев, Хади Аласханов, Рустам Наурбаев, Ширвани Басаев и техният идеен наставник Мовлади Удугов", написа той.

Чеченският лидер подчерта, че и по-рано е предупреждавал Анкара за заплахата, която представляват тези лица за Турция. "В отговор обаче получавах само голи обещания, че тези хора ще ни бъдат предадени", заяви той.

Изказването на Кадиров малко преди турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че още 30 души са арестувани заради кървавия атентат в града на два континента. По думите на държавния глава задържаните са от южноруската автономна република Дагестан и от Таджикистан и Киргизстан.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7485 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.16 | 02:06

2
E тоя ме кефи! Голем пич! Евала Рамзане, покажи им как се прави, а не да се правят на ущипани моми. Това е мъж на място!!!

2016.07.13 | 13:40

1
сугирно има предвид американските, а не френските и германските

Добави коментар

Водещи новини