ДСБ ще пита Борисов за паравоенните организации, които се обучават в България (видео)

Булфото
share

„ДСБ ще отправят въпрос към премиера Бойко Борисов за паравоенните организации, които се обучават на територията на България от чуждестранни инструктори. Едната такава организация е тази, която предизвика побоя в Бургас“. Това заяви Радан Кънев на трибунка в кулоарите на парламента, предаде репортер на novini.bg.

„Отправяме питане към Борисов какви действия ще предприеме правителството срещу създаването на такива организации“, заяви Радан Кънев. По думите му, наличието на такива въоръжени групи е категорична заплаха за националната сигурност и това е отговорност на МС, а не на отделни министри. Затова те искат отговор от премиера Борисов, а не от неговите министри.

Генерал Атанас Атанасов припомни проведения мотопоход на рокерите на Путин миналата седмица, които по думите му са пряко свързани с властната политика на Русия. Това е пряка намеса на вътрешните работи в страната, заяви той, като според него ДАНС би трябвало да отнема правото на пребиваване на лица, които се намесват във вътрешната политика на България.

Водещи новини

Още новини