Борисов в Пловдив: Отказвам да коментирам политически теми, тук съм заради театъра

Булфото (архив)
share

Премиерът Бойко Борисов разгледа обновения театър в Пловдив възстановен от пожара през 2013 г. със средства от правителството.

Той пристигна в Пловдив заедно с председателя на НС Цецка Цачева, министъра на културата Вежди Рашидов и пловдивски депутати. Гостите бяха посрещнати от директора на театъра Кръстьо Кръстев. Министър-председателят отказа да коментира пред журналисти всякакви политически теми и изтъкна, че е дошъл в Пловдив да гледа представление специално в новия театър, съобщи радио Фокус.

Той загатна, че нужда от ремонти са имали театрите в Перник и Пловдив, а всички правителства преди нас парадираха, че са много силни за култура. На въпрос за референдума във Великобритания той отговори, че сега не е време да коментира тази тема. Това ще може да коментира чак след 3 дни. В момента министърът на културата Вежди Рашидов приветства пловдивчани от сцената на новия театър. Премиерът разгледа абсолютно целия театър. Гостите на откриването ще гледат представлението „За всеобщата просвета” на Камен Донев.

Водещи новини

Още новини