Десислава Атанасова: Г-жа Нинова за пореден път прави грешка

share

Предизборната кампания на БСП започна още когато г-жа Нинова бе избрана за неин председател. Днес също станахме свидетели на това по време на дебатите в НС и обвиненията за спрени евросредства. Това каза депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Десислава Атанасова в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Надявам се от БСП да не обвинят, че ЕК е в съглашателство с ГЕРБ. Това е несериозно. Г-жа Нинова за пореден път прави грешка. Първо се започна още с избирането си тя и група съпартийци се поклониха на паметника на Тодор Живков. Този период се свързва с тоталитарната държава, с лагери, с възродителен процес. Тя спечели със заявката да бъде новатор, да е креативен председател, да извади БСП от прахта и да тръгнат към избори с хвърковати чети“, припомни Атанасова.

„След като това отмина дойде докладът на ОЛАФ. По думите й България била във всички доклади, но от ОЛАФ отрекоха това. Кой още трябва да се произнесе, за да се убедят в истината“, попита депутатът от ГЕРБ. Тя посочи, че днес лично комисар Росарио е опровергал Нинова. В подкрепа на твърденията си Атанасова показа две платежни нареждания от ЕК към ДФ "Земеделие".

Тя определи атаката на БСП като много нескопосана. „Ще стане като с лъжливото овчарче, дори и да кажат истината никой няма да им вярва“.

Водещият цитира новина, според която председателят на БСП Корнелия Нинова е поднесла извинения на зам.-министърът на земеделието Васил Грудев за твърденията си, че българската държава е загубила над 1 млрд. лева от европейските програми. Атанасова определи това като прецедент. „Аз не помня в политическия живот на държавата някога БСП да са се извинявали за нещо, въпреки националните катастрофи след тях. Само за възродителния процес със знаменитата целувка. Но в същото време се поклониха пред паметника на идеолога на възродителния процес. Колкото и да ни атакуват много са малки“, заяви Десислава Атанасова.

Тя добави, че според социолозите ГЕРБ няма алтернатива. „Няма друга партия, която да се ползва с доверието на половината български граждани“.


 

Водещи новини

Още новини