Георги Кадиев хвърли оставка от БСП - София

share

Кандидатът на БСП за кмет на столицата на последните избори Георги Кадиев си подава оставката от ръководството на столичната организация на партията, потвърди самият той пред Дарик радио.

Кадиев обясни, че е бил провокиран от решението на съпартийците си да не го предложат за председател на групата съветници на БСП в Столичния общински съвет.

БСП-София пък го обвини,
че не бил екипен играч и му припомни за соловите му акции по време на кампанията. Така организацията всъщност хвърли вината за изборната си загуба върху неуспелия за втори път неин кандидат за кмет. Кадиев отново загуби от Йорданка Фандъкова и то на първи тур. Той е получил и цели 183 гласа по-малко, отколкото е взела листата за общински съветници.

Въпреки оставката си, Георги Кадиев запазва членството си в партията, както и мястото си сред общинските съветници на БСП в София. Зам.-председателят на БСП-София Илиана Йотова пък обясни, че грешките на Кадиев са били искането му в София да има втора джамия и участието му в прайд-парада.

В отговор на това Кадиев заяви, че не съжалява за решенията си и че сега пак би отишъл на прайд парада и би поискал втора джамия. "Това е моят начин да променя БСП", каза той и декларира, че тази е била последната му предизборна кампания.

Водещи новини

Още новини