Без Симеон Дянков в следващия кабинет на ГЕРБ, имал си други планове

share

В последния месец станаха много лоши неща в Европа, които в Министерство на финансите ние преди това не знаехме.

Това каза в интервю за сутрешния блок на бТВ  вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.  Той поясни отново, че България е в изключителна зависимост от случващото се в Европа.

Дянков заяви, че еврозоната догодина, ако изобщо я има, ще бъде в рецесия. " В рамките на шест месеца може вече еврозоната да не съществува. Нещата са толкова лоши", съобщи министърът. Той допълни, че за щастие в България не е въведено еврото. Вицепремиерът добави още, че гражданите трябва да бъдат спокойни, защото депозитите до 100 000 лв. са гарантирани.

Симеон Дянков обясни, че ако нещата в Европа станат още по - лоши, българската икономика трябва да се преорентира и да се търсят азиатски пазари за родното производство.

Към момента има буфери в бюджета на България за 2012 година, поясни министърът.

Свикнал съм с нелицеприятните думи, така че не ми правят впечатление, каза Симеон Дянков по отношение на обидите, отправени от земеделците към него. Той бе категоричен, че колкото и стачки да има, нищо повече не може да се направи.

Финансовият министър каза още, че пенсии като в Европа българските пенсионери не може да имат, защото е нужно много работа от страна на правителството.

Дянков заяви, че с радост ще започне реформа по отношение на държавните служители да си плащат осигуровките.


Щом темата при зърнопроизводителите не е за пари, а е да им се извиня - ето, извинявам им се", каза още министърът на финансите.


ГЕРБ ще спечели и следващите парламентарни избори и ще бъде на власт, но без мен. Ще има друг финансов министър, каза още Симеон Дянков.

Водещи новини

Още новини