Дянков: Можем да повишим пенсии и заплати тази година

  • 14 юни 2011 08:32

  • 5195
  • 1
Дянков: Можем да повишим пенсии и заплати тази година
© Булфото

"Говорили сме със социалния министър по темата, но явно на него много му се искаше увеличението да се случи, затова говореше предварително", допълни Дянков.

Министърът уточни, че когато се направят разчетите във Финансовото министерство, минималната работна заплата може да стане от 240 - 270 лева. “Можем да направим увеличението тази година, но трябва да мине през Съвета за тристранно сътрудничество. Има технологичен процес, който трябва да се извърви, за да е всичко законосъобразно", поясни той.

Дянков каза, че има данни, че увеличението няма да повиши дела на сивата икономика, а от него ще имат изгода всички.

“При проведени срещи по-голяма част от работодателите заявиха, че повишението няма да ги засегне, защото техните служители взимат по-голяма заплата от минималната. Изключение правят само някои сектори като ресторантьорството”, допълни той.

“Амбицията ни е поетапно да и увеличим вдовишките пенсии с до 40%, както обещахме преди изборите”, каза още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

5195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Един Българин

2011.11.30 | 16:29

1
Е как така от началото на мандата до сега разправяха, че е невъзможно да бъдат пипани заплати до края на 2012, и сега преди изборите изведнъж някъде от небето им паднали пари и решили да вдигнат нивото на живот в родината ни с Смайващите 30 Лева. Браво и вие почнахте с евтините трикове на всичките предходни правителства. И вие се оказахте от нещастници които искат да ни затрият. Чужденците които идват на почивка тука, като ги питаш какво работят и какви заплати получават и те като ни питат нас и им кажем нашите направо ще им испаднат очите от учудване гледат и не вярват на ушите си :). За съжаление това е истината, а тез боклуци тръгнали да си праят пиар с някакви си 30 лева егати безочливите нахални копелета. Всеки месец хранителните стоки се вдигат, тока пак ще вдигат , газ и те ще говорят че видиш ли колко са добри управници ще вдигнат минималната заплата с 30 лева. Нямам думи просто, дано някои ги вдигне във въздуха всичките скапани политици ама наистина всичките защото всичките партии за боклуци до една.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини