Новият социален министър Русинова: Социалната политика е политика от хора за хора (обновена+видео+сн

share

За мен социалната политика има три основни принципа – диалог, активност, съпричастност, това са трите принципа, които в предстоящия си мандат ще следвам. Социалната политика е политика от хора за хора. Важни са нуждите на човека и това може да стане само чрез диалог с всеки един гражданин. Това заяви Зорница Русинова от трибуната в НС.

Русинова заяви, че ключовата дума за пазара на труда е активност. По думите й, трябва да се говори за социалното включване на 3 милиона българи По думите й, това може да стане на ниво диалог-с местните власти, с гражданското общество, на службите и други.

„Не на последно място съпричастност. Ориентиране на социалните плащания, на схемите на социалната заетост. Благодаря на вицепремиера Ивайло Калфин за реформите, които стартирахме”, каза още тя.

Депутатите гласуваха назначаването й в кабинета „Борисов 2“ за социален министър по следния начин: „За“ – 135, „Против“ – 68 , „Въздържал се“ – депутати. Русинова положи клетва като министър на труда и социалната политика.

Русенова заяви в Министерство на труда и социалната политика, че работи за трайно безработните и интеграцията им, както и за работещите майки, за да им осигури по-добро съвместяване между личен и служебен живот. Тя бе категорична, че ще разчита на Калфин в личното му качество. Ще работят за решаването на демографските проблеми.

До седмица ще представи състава на министерството си, предаде репортер на novini.bg

Припомняме, че преди дни Ивайло Калфин подаде оставка като социален министър. Премиерът Бойко Борисов обяви, че Русинова е кандидатурата на управляващите за нов социален министър. Тя беше заместник на Калфин. Борисов изтъкна именно приемствеността като мотив да бъде избрана.

Водещи новини

Още новини