Кристиян Вигенин: Всичко е в ръцете на Станишев

Булфото
share

От Станише зависи дали ще остане председател на партията на европейските социалисти, каза в сутрешния блок на БНТ Евродепутатът Кристиян Вигенин. Всичко е в неговите ръце. Той трябва да донесе това усещане за лявата партия в БСП.

Президиумът на Партията на европейските социалисти единодушно избра Сергей Станишев за свой временен председател. От какво зависи Станишев да остане лидер на ПЕС и след ноември 2012 година? На този и други въпроси за европейската и българската левица в студиото на "Денят започва" отговори Кристиян Вигенин - евродепутат от БСП и ПЕС.

Решението да остане лидер на ПЕС и след ноември 2012 е само на Станишев. Той смята да използва този период, за да засили Партията на европейските социалисти, от една страна, и от друга - да пренесе европейското усещане за бъдещето за лявата идея тук - в България, каза Вигенин и добави, че този избор укрепва позициите на Станишев вътре в БСП, макар да не е имал нужда от това, за да продължи да води партията, ако има такива намерения занапред.


 

Водещи новини

Още новини