Каракачанов и Зеленогорски заподозряха БСП и АБВ в задкулисна игра

share

"Избирателният ни кодекс е максимално либерален. Срещата днес беше насрочена между ГЕРБ и Патриотичния фронт. От АБВ сами пожелаха да дойдат, но предварително не бяха изявили никакъв интерес. Причината да постъпят така от АБВ е може би изборът на нов лидер на БСП. Това си е лично мое мнение", обяви в ефира на БТВ Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

"Всички обвинения, дори и ветото на президента, че Избирателният кодекс ограничава гласуването, е абсолютно невярно, допълни той.

От своя страна Найден Зеленогорски от Реформаторския блок обясни, че има логично следствие от конгреса на БСП и случващото се в момента в АБВ.

"Започва преструктуриране, за да може съвсем скоро да има ново ляво управление. Това беше само един повод, мисля, че причината е доста по-дълбока. От самото начало ние от РБ се чувствахме доста некомфортно с една лява партия. След днес, ние отчитаме правото на ПФ да има свое мнение, така , както и ние имаме. За нас, българите в чужбина да могат да гласуват, е най-важно. Правителството и мнозинството остават, няма място за притеснения от предсрочни избори", категоричен е Зеленогорски.

"При всички случаи, тези, които оставаме, имаме доста сериозно мнозинство, което подкрепя правителството и не виждам начин как то ще падне", каза още той.

"След срещата казах своята позция - ПФ е за стабилно правителство, а не за хаос в него. Колегите от РБ са прави за някои от забележките за Изборния кодекс, ние искахме да въведем правила спрямо гласуването в Турция, защото това е опасно", смята Каракачанов.

"ГЕРБ, ПФ и ние от РБ искаме да дадем най-доброто за Изборния кодекс", заяви още Найден Зеленогорски.

Водещи новини

Още новини