Кирил Добрев: Целта ми е да сваля завесата в БСП

Булфото (архив)
share

Щом има 32-ма кандидати за председател на БСП, значи нещо не е наред. Нашата е цел да свалим завесата.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП и кандидат за лидер на партията Кирил Добрев. Преди всеки конгрес има две строго пазени тайни. Първата е кои структури кой кандидат за председател са предложили. Втората тайна е кои ще са делегатите на конгреса. Тези тайни се пазят от статуквото, сиреч от ръководството. Това е така от много време. Ясно е, че много трудно ще променим правилата на играта. Освен мен и Корнелия Нинова, никой не е представил своята платформа за управление, категоричен беше той.

Проблемите в БСП са много. Основният е, че е липсва ясна визия за развитието на партията. Друг важен въпрос е може ли да бъдем обединени в БСП? Можем ли да намерим голям лидер, който да обедини всички крила в партията? Ако това се случи, може ли този лидер да обедини лявото в България? Това са все въпроси, на които ще търсим отговори на конгреса. В БСП работят много механизми, които нямат нищо общо с парите. Това е емоцията. социализмът се познава не по джоба, а по сърцето, даде пример Добрев.

Той коментира и темата за изчезналите пари от касата на БСП. Нещата са много сложни. Аз съм ги прежалил тези пари. Най-странното е, че никой не знае къде са изчезнали парите, няма отговорен за тяхното изчезване, а същевремнно обещаваме сигурност и справедливост в страната. Няколко пъти питах за тези пари. Всички отговори бяха: Няма ги. В БСП няма материално отговорно лице и отговорността се размива. С болка на сърцето казвам, че финасовият министър Владислав Горанов уцели десятка със своето изказване, призна си Добрев.

Водещи новини

Още новини