Бойко Борисов се пусна на живо във Фейсбук (снимки+видео)

share

Премиерът Бойко Борисов се възползва от съвсем новата функция на Фейсбук за предаване на живо и пусна видео от Бургас и по-точно от порта в морския град, където е корабът Noble Globetrotter II, който ще извърши първият проучвателен сондаж в блок „Хан Аспарух“ в дълбоко Черно море.

За няколко минути видеото, което беше с доста лошо качество, събра стотици гледания и коментари.

 

Управителят на Тотал за България Кзавие Фожрас представи сондажния кораб Noble Globetrotter II и проекта за търсене и проучване в блок „Хан Аспарух“.

На събитието освен Борисов присъстват вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутати, представители на местната власт и на бизнеса.

"България трябваше много отдавна да започне собствено дълбоководно проучване на водите на Черно море, а не да дава по 5-6 млрд. долара годишно за нефт и газ", каза премиерът Бойко Борисов по време на представянето на кораб Noble Globetrotter II. „Тези пари могат да се използват за други цели. Да погледнем една съседна Румъния, която има внос под 10%, а останалото количество е собствен добив на нефт и газ”, каза още Борисов. По думите му, правителството има ясна политика в енергийния сектор. Премиерът подчерта, че проектът за дълбоководно проучване на водите на Черно море е спрян, след като първото оглавявано от него правителство бе свалено от власт.

Водещи новини

Още новини