Дайнов: Борисов изпитва страх (видео)

Булфото (архив)
share

Изграденият модел на власт ще си намери друг Делян Пеевски.

Това каза пред камерите на БТВ проф. Евгений Дайнов. Заедно с него гост беше и проф. Михаил Мирчев. Двамата коментираха вчерашното интервю на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят изпитва страх. В Северна България Цветан Цветанов е самостоятелен водач на ГЕРБ. Там лидерите на партията не се съветват с Борисов, а с Цветанов. Борисов усеща, че партията му се изплъзва, обяви Дайнов.

Не е много ясно дали Пеевски си отива или са го изгонили. Според мен има възможност да се развърже възела около КТБ и чрез Пеевски да излязат някои неща наяве. Борисов вече не говори от единствено число, а прикачва и партията ГЕРБ. Това говори за усещането, че вече не е пръв в партията, каза Мирчев.

Доброволните отряди за граждански арести са престъпни групи, щурмоваци, които трябва да бъдат разфирмировани. Не одобрявам техните действия. Не може да се изземат функциите на държавата, заяви Дайнов, по повод твърденията на премиера, че има опити за дестабилизация на България. Държавата не си върши работата. Борисов прекали с тези изказвания. Не трябва да се прехвърля вината от болната на здравната глава. Полицията и армията не си вършат работата. Очите на Борисов треперят и показват, че има доста комплекси, каза Мирчев. Двамата поставиха оценка 3 на кабинета.

Водещи новини

Още новини