Валери Жаблянов: Комунизмът е една от най-светлите идеологии (видео)

share

Валери Жаблянов заяви,че в България всъщност изобщо не е имало комунизъм, а само социализъм и стопанско планиране. Това стана по време на Парламентарния контрол, където леви и десни политически сили се скараха заради комунизма.

„Комунизмът няма нищо общо с днешната ситуация, а грабежът след 1989 г. е дело на десницата. Днес се опитвате с едно елеменатарно клише да поставите до стената историческото развитие на страната. Вие не можете да подмените съзнанието на хората, които живяха през социалистическия строй, то няма как да бъде подменено чрез уроците в училище", категоричен бе Жаблянов.

Според него комунизмът е идеология, която проповядва равенство и не вижда защо някой трябва да изнася открити уроци по комунизъм. „Съжалявам за хората, които поради неграмотност смесват политическите режими с идеологиите и клишетата. Препоръчвам на всички преподаватели да изучават тоталитарния опит на САЩ, репатрирането на затворниците. Не се занимавайте със светлата социалистическа история на България по този неграмотен начин“, призова червеният депутат.

Водещи новини

Още новини