Жаблянов: Правителството стана жертва на собствения си закон за образование (видео)

  • 03 февруари 2016 13:48

  • 1793
  • 1
Жаблянов: Правителството стана жертва на собствения си закон за образование (видео)
©

Правителството стана жертва на собствения си закон за предучилищното и училищното образование, който е невъзможен за прилагане. Това каза по време на дебатите по избора на нов министър на образованието и науката в парламента Валери Жаблянов от ПГ на БСП лява България. Това е поредната неаргументирана промяна в МС.

По думите му, никой не е чул мотивите, с които се извършва промяната в изпълнителната власт. „Смятам, че когато има предложение за промяна, трябва да бъдат споменати мотивите. Иначе смятам, че има такива, които не са за пред българското общество”, заяви той. Според него промяната се извършва по една сериозна причина - острото негодувание от проекта на учебни програми, които бяха причина за негодувание в цялото общество.

„Това бяха програми за обсъждане, това беше причината министър-председателят да се уплаши и днес отсъства. Той се сблъска със стихийната реакция на българите. Свидетели сме как парламентарното мнозинство се модифицира ту в едната, ту в другата посока. Това мнозинство е сгрешената формула, на която се опира изпълнителната власт. Тази подкрепа се свива все повече”, каза депутатът. Според него от БСП в продължение на дни са възразявали срещу конкретните текстове в законите в сферата на образованието.

„Правителството стана жертва на собствения си закон, който е невъзможен за прилагане. Напрежението, което се създаде в обществото по повод образованието, е резултат от некадърното разбиране в мнозинството и то в управляващата партия, какви трябва да се случи в образованието”, каза още Валери Жаблянов

Последвайте канала на

Калина Христова
1793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джани

2016.02.03 | 22:28

1
Българското образование стана жертв на задкулисни партийни интереси!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини