Калфин: Сигурността и външната политика трябва да са приоритет за бъдещия президент

Булфото
share

На преден план през последните две години излиза темата за сигурността и външната политика, където има много преки президентски правомощия, коментира пред журналисти Ивайло Калфин - член на Националния и на Изпълнителния съвет на ПП АБВ, и допълни, че според него това трябва да е приоритет за бъдещия държавен глава.

Сегашният образ на държавния глава надали се вписва в това, което очакваме в бъдеще, заяви Калфин и посочи, че трябва да се търсят други характеристики. В отговор на въпрос дали би приел да бъде номиниран за президент, Калфин каза, че има други пътища, по които трябва да се мине, предаде БТА.

Попитан дали би се справил с тази задача, Калфин заяви, че не прави подобни анализи на възможностите си. На въпрос дали не прави такива анализи на Георги Първанов /президент в периода 2002-2012 г./, Калфин заяви, че Първанов е доказал, че може да се справи с такива ситуации.

Ако говорим за номинация, ако има кандидат на левицата, аз си го представям като човек, който не е тясно свързан с някоя от партиите в нея, който може да събере ентусиазма на всички. Това би било добър вариант, каза Калфин.

Притеснително е това, което чувам от "Позитано", в крайна сметка тяхно ще е решението, но ние ще използваме всички възможности, каза Калфин, като отбеляза, че сега прекият диалог с БСП е нулев и допълни, че досега е имало няколко покани и предложения за разговор от страна на Георги Първанов, които са "потънали" и са били срещнали известни подигравки от страна на ръководството на БСП.

Водещи новини

Още новини