Миков: Правителството гледа на България като на бананова република (видео)

Булфото (архив)
share

Всички виждат хаоса и проблемите за българските граждани. Това са резултатите от една дясна реформа в здравеопазването.

Това каза на пресконференция председателят на БСП Михаил Миков. Проблемите не са само в здравеопазването, което е жалко. С приетия Закон за образованието ще се стигне до затварянето на още училища и освобождаването на учители. В средното образование се въщаме някъде в 20-те години на миналия век. Доброто и досъпно образование ще стане привилегия. Ние ще подновим нашето настояване на спирането на тоиз закон, закани се Миков.

Разбрахме, че правителството готви промени в концесиите. Готвят се 100-годишни концесионерски договори. Това показва, че кабинетът гледа на България като на бананова република, само че, у нас не растат банани. Единствено ние ще предоставяме на правителството на САЩ информация за банкови сметки на американски граждани у нас, но е и обратното. Всичко това става на фона на Панамалийкс и е недопустимо, каза още соцлидерът.

Трудно може да се даде оценка на кабинета "Орешарски". Това беше правителство на малцинството. Имаше решения на този кабинет, които бяха посрещнати на нож от обществото, но и бяха доста преекспонирани. Това е накратко, отговори на въпрос Миков.

Към момента има 28 кандидати за лидер на партията. Радостното е, че 50% от областните ръководители на нашите структури са млади хора. Очевидно е, че БСП дава очаквания за перспектива. Това показват и социологическите проучвания, категоричен беше Миков.

Водещи новини

Още новини