Миков: Декларацията за свършеното от ГЕРБ е първоаприлска (видео)

  • 01 април 2016 10:51

  • 2332
  • 8
Миков: Декларацията за свършеното от ГЕРБ е първоаприлска (видео)
© Булфото

Eдинственото вярно в декларацията на ГЕРБ, която беше изчетена преди малко, е датата, на която се прави - 1 април. Това заяви председателят на ПГ на "БСП лява България" и лидер на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от трибуната на Народното събрание по повод декларация на ГЕРБ, в която управляващите обявиха, че са реализирали голяма част от обещаните реформи.

Честит 1-ви април, български граждани, на който се отчитат два мандата, макар че отговорността на правителството е за сегашното управление на България, за сегашните т.нар. реформи, които изкараха българските лекари по улиците на градовете, каза Миков. Той отбеляза, че след реформите на кабинета оскъдният бюджет за образованието ще се разпределя и към частните училища. Реформите в енергетиката се свеждат до това, че около година не може да се намери кредитор, който да поеме някакви ангажименти и да предостави средства, в същото време американските централи продължават да бъдат в същите отношения с държавата, каквито бяха преди година, посочи той. В общините са генерирани задължения за милиард и двеста хиляди лева, отбеляза председателят на БСП.

"Защо се прави този кризисен пиар? Защото все повече граждани разбират, че управлението на днешното правителство на Борисов води страната към безпътица, към обезлюдяване", коментира Миков. По думите му тенденцията на намаляване на населението по 40 хиляди годишно не е на вниманието на правителството.

"Все повече българи разбират, че едно е да говориш, да излизаш по телевизията, друго е да правиш пътища, дори и във Видинско", отговори Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно на декларацията на ГЕРБ. По думите му, с идването на новото правителство са били спрени проектите за ремонт на пътища в най-бедния район на страната.

В крайна сметка не може общите приказки да заместят усещането на българските граждани за безпътица, в която правителството води България, за отсъствие на усет за необходимите мерки за страната, за отсъствие на усет за интересите на България в ЕС, за членството в Шенген, каза лидерът на БСП. Защото братята, приятелите, Камерън, Юнкер гледат интересите на големите страни, коментира той. Защото правителството не може да защити интересите на България и последният пример беше споразумението с Турция, в което страната ни за пореден път се превръща в заложник на едни добри отношения, потупвания по гърба и снимки пред строя с известни европейски политици, добави Миков.

Все повече български граждани разбират, че е необходима промяна, също така разбират, че днешната управляваща коалиция, раздирана от вътрешните си противоречия, от кухненските разправии за министерски постове, за разпределяне на средства, не може да даде такава промяна на България, коментира председателят на БСП. Нужна е алтернатива за страната и "БСП лява България" като опозиционната сила в този парламент ще предложи такава алтернатива, а другото е първоаприлско, заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2332 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Мохикана

2016.05.10 | 19:50

8
Ако слушаме и вярваме на правителството, то 365 дни в годината, трябва да е 1ви април! Лъжат ни безочливо!
гошо

2016.04.03 | 15:36

6
Досега ГЕРБ открадна над 40 млрд лв. Това е първоаприлска шега.Или пък не?Да не са евро?
АТАКА - Лумпен

2016.04.03 | 15:37

7
ако си мислиш че повече ще гласуват за АТАКА напиши ги 400 млрд.

2016.04.03 | 15:36

5
Главатаря на лудите пак не си е пил хапчетата. Вече нямат парички а идва Май месец. Няма с какво да почерпят на Бузлуджа. Миков изпил всичките пари на нашета партия любима. Ха ха ха ....
Абе

2016.04.03 | 15:36

4
ГОЛЯМ МАЙТАПЧИЯ е тоя другар!
stoiko

2016.04.03 | 15:36

3
75 god.lazi ot BKP,BSP,njamat sram tezi idioti.
g

2016.04.02 | 22:29

2
Тоя пък говори все едно никога не е бил във властта! Защо като минат в опозиция всички започват да говорят истината а като са на власт започват да се държат по един и същ начин! Постановки! Всички са маскари!

2016.04.02 | 22:27

1
Наздраве Мики.

Добави коментар

Водещи новини