Росен Петров: Националният идеал е пълният хладилник (видео)

Булфото (архив)
share

В момента, в който светът се люлее, ние трябва да сме по-сплотени от всякога“ – каза още в емоционалната си реч депутатът. Според него днешният национален идеал не е толкова труден за постигане, защото пред българина не стоят телените мрежи на Одрин, а за него е важно просто да живее по-добре.Следейки дискусията дотук, се сетих, че изразът българска работа в негативен оттенък се е появил още в ХI век, каза депутатът Росен Петров от Български демократичен център (БДЦ) от парламентарната трибуна след обръщението на президента Росен Плевнелиев в Народното събрание.

"Дано българска работа се превърне в позитив. Когато говорим за национално съгласие, не става ли дума за национално единство? Нима Съединението прави силата е клише?", продължи народният представител с реторичните въпроси и отговори: Не, това не е клише. Под този лозунг загиваха защитниците на Априлското въстание и участниците във войните за национално обединение (1912-1918 г.) Точно тогава българинът доказа, че е хуманист и толерантен човек. Ето защо най-голямото военно гробище на Балканите е в Тутракан, където са погребани българи, германци, турци и румънци, които през Първата световна война се биеха срещу нас.

"В момента, в който светът се люлее, ние трябва да сме по-сплотени от всякога“ – каза още в емоционалната си реч депутатът. Според него днешният национален идеал не е толкова труден за постигане, защото пред българина не стоят телените мрежи на Одрин, а за него е важно просто да живее по-добре.

"Нима здравето се дели на синьо, череножълто и бембено", продължи Петров. Поради тази причина на България е необходима национална доктрина, мотгивира се той и посочи: Националният идел днес е хладилникът да е пълен.

"Ние ще продължим да подкрепяме реформите в ред сектори", завърши изказването си парламентаристът.

Водещи новини

Още новини