Валери Симеонов: Угур Емироглу е агент на турското разузнаване, работещ по направление на религиозна

Булфото (архив)
share

Угур Емироглу е от онези агенти на турското разузнаване, които работят по направление на религиозната дейност.

Това каза в интервю за радио Фокус съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Според него мюсюлманското вероизповедание се използва за сериозно политическо влияние у нас. „Това в една последователна политика на Турция да формира зони на политическо влияние чрез религията”, категоричен е Симеонов.

„Угур Емироглу е от тясно профилираните агенти на турското разузнаване, които работят по направление за религиозна дейност. Мюфтия е бил в Бурса, Трабзон , Дюнихане и Страсбург.Това е човек, който се подготвя внимателно да работи с различни групи от общности не само в различни държави, но и на различни континенти. Неговата биография показва прецизността, с която работи турското разузнаване и голямото значение, което отдава на обработката на българската религиозна общност с мюсюлманско вероизповедание. Пред Емироглу не е поставено случайно условието да напусне България. Той е внимателно следен от българското разузнаване и ДАНС от няколко години“, каза Валери Симеонов.

Той допълни, че Временната комисия за разследване на влиянието на Турция и Русия у нас ще получи нужната информация от службите, разузнаването и ДАНС, а въпросът е дали българското правителство ще има кураж да докаже, че България е суверенна и независима.

Водещи новини

Още новини