Жаблянов: Сегашното положение на гръцката граница е резултат от непоследователната ни външна политик

share

Сегашното положение на гръцката граница е резултат от непоследователната външна политика на България. Това каза от парламентарната трибуна народния представител от ПГ на БСП лява България Валери Жаблянов, по време на дебатите по Решение за приемане на Декларация във връзка със задълбочаващата се криза на българо-гръцката граница, предизвикана от блокадите на гръцки фермери.

„Приоритетите на външната политика са ориентирани към постигане на брилянтни отношения с Брюксел, в полза на все по-пълно усвояване на така наречените фондове”, посочи Жаблянов. По думите му, няколко седмици българските институции и частни предприемачи са изправени пред проблем, който не се разглежда в неговата цялост.

„Тази декларация е изключително навременна. Струва ми се, че трябваше да бъде приета по-рано. Тя ще получи подкрепата, с основание, на целия български парламент и на БСП. В същото време, трябва да си дадем ясна сметка за причините, които доведоха до сегашното състояние на българо-гръцките отношения”, коментира още Жаблянов.

Водещи новини

Още новини