Байрактаров: Благодарение на РБ 200 000 души си възстановиха здравните осигуровки

share

Дебатът трябва да се води по същество, но не трябва да забравяме, че преди всичко сме пациенти. Това заяви депутатът Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт от трибуната в НС по време на дебата за вота на недоверие.

„Към 2007 година плащанията със собствени средства са 7%, ако са над тези 7% - се смятат за катастрофални, а 20% от населението ги надвишават. Колеги, от БСП и ДПС, вие сочите данни от вашето управление”, каза той.

По думите му достъпът на гражданите до здравеопазване е бил ограничен, защото законът бе бламиран от ДПС. Благодарение на РБ 200 000 българи си възстановиха здравните права, каза още той.

Според народния представител опозицията е бламирала Закона за здравно осигуряване, защото в него е било предвидено да се осъществява контрол над НЗОК за парите на българските граждани. . „Касата се източва година наред”, отсече той.

„За първи път е наложен точен и ясен контрол върху лекарствената политика. При опита за прекратяване на източването на Касата няма как да не срещаш съпротива”, заяви още той.

Водещи новини

Още новини