Велизар Енчев: Лъжецът Москов трябва да бъде публично уволнен (видео)

share

Да задължиш пациентите да влизат в аптеки и болници с отпечатъци е наглост, която граничи с практика в Третия райх. Това каза от парламентарната трибуна независимият депутат Велизар Енчев по време на дебата по вота на недоверие.

Така здравният министър вменява на пациентите греха, че са мошеници. Не болните източват НЗОК. От тях ли трябва да се вземат отпечатъци или от търговците, за които е публична тайна, че са мошеници, попита Енчев.

В разгара на скандала с ваксините Москов първо каза, че са му необходими 120 000 бройки и те му трябват за децата на бежанците. Справка обаче показа, че у нас има само 280 деца на бежанци, което доказва, че министърът лъже. А министър, който лъже, или трябва да подаде своята оставка или да бъде публично уволнен от този парламент. Аз съм за второто, завърши независимият депутат.

Той настоя министърът-председателят Бойко Борисов, който не е в пленарната зала, да бъде извикан в Народното събрание за обсъждането на вота на недоверие. Борисов не присъства на важни гласувания в парламента и потъпква парламентаризма, заяви Енчев и нарече премиера "страхливец".

Водещи новини

Още новини