Димитър Иванов: Турция дърпа конците на новата партия на Местан (видео)

share

Тези награди се връчват всяка година – за личен пример към духовността и за принос към държавността. Съществува комисия от седем души, които прави селекция на хората, които са покрили най-високи критерии през годината.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия последният шеф на Шести отдел към управлението "Борба с идеологическата диверсия" на Държавна сигурност и председател на Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) Димитър Иванов, известен с прозвището Гестапото, по повод връчената през седмица от Института награда за лидерство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Свалянето на Лютви Местан от лидерския пост на ДПС беше очаквано. През изминалата година поведението му все повече излизаше от границите на нормалното политическо поведение. Самовлюбеността и опиянението от собствените му речи показваше, че не може да води толкова тежка партия като ДПС. От друга страна, Ахмед Доган е гарант за балансираност и стабилност в средите на българските мюсюлмани, а и в българското общество. В речта си преди Коледа той постави основните въпроси, които стоят пред България и света. Постави ги с умението на добър диагностик. Доган винаги е заемал ясна пробългарска позиция, заяви Иванов.

Журналистът Илхан Андай коментира, че наложената на Ахмед Доган и Делян Пеевски забрана да влизат в Турция не е изненада. Тази новина се върти в Народното събрание от около 10 дни, но аз я възприемах като шега на независимите депутати, последвали Лютви Местан. По думите на Андай, "инженерът" на анонсирания  от Местан политически проект ДОСТ със сигурност не е български гражданин. У нас няма толкова комбинативни хора. Този "инженер" в момента играе с печеливши ходове, каза журналистът.

Димитър Иванов се присъедини към мнението на Андай, че чужденец "дърпа конците" на ДОСТ. По думите му, става въпрос за гражданин на Турция. Очевидно на Местан е даден готов типов проект, който да реализира у нас. Той няма необходимото визионерство за това, заяви Иванов.

Водещи новини

Още новини