Калфин: Абсолютна безотговорност ще е Турция да пусне мигрантите към България

Булфото
share

Ние сме готови да реагираме при всяка ситуация, въпросът е че това би било абсолютна безотговорност от страна на Турция – така вицепремиерът Ивайло Калфин коментира в Хасково изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че може да пусне стотици хиляди сирийски имигранти към Европа през България, съобщава БТВ.

„Проблемът не е едностранен. Турция ще си отвори голям проблем с ЕС, най-малкото. Не трябва да внасяме някакви напрежения, страхове излишни, вземат се мерки”, подчерта Калфин.

Той коментира, че не вярва, че южната ни съседка ще прибегне до подобна стъпка. „Това би било голяма грешка на турското ръководство”, заяви вицепремиерът.

Калфин отказа да коментира ситуацията с достъпа на Ахмед Доган и Делян Пеевски до територията на Турция, като отбеляза, че най-лесно е двамата „да пробват да влязат в Турция да видят дали е така”.

„По принцип няма правило визовата политика на нито една държава да се коментира. Трябва да знаете че има много държави, в които има български граждани, между тях и известни, които имат ограничения за пътуване, просто това не го казват обикновено”, обясни социалният министър.

Водещи новини

Още новини