Корнелия Нинова и Цецка Цачева сътвориха невиждана разправия в пленарната зала (видео)

share

Корнелия Нинова и Цецка Цачева сътвориха невиждана разправия в пленарната зала. Това се случи, след като Корнелия Нинова от БСП поиска да направи изявление от името на парламентарната си група. Вместо това обаче тя упрекна председателят на НС, че съзнателно връща въпросите им към премиера.

В този момент Цачева я прекъсна и й напомни, че това не е декларация от името на ПГ, след което я призова да си седне на мястото. Нинова остро възмути и отказа да се подчини. Председателя на парламента я предупреди три пъти, след което заплаши да прекъсне парламентарния контрол заради неподчинението на Нинова.

Депутатката от левицата се обърна към трибуната и заяви, че това отношение показва как се управлява държавата. Тук Цацчева добави: "Г-жо Нинова, знам че ви предстои конгрес и се борите за пост".

Председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов взе думата и обвини Цачева, че грубо нарушава правилника на НС. „Това е становището на цялата на група. Отказвате ни да произнесем декларация от името на ПГ“.

Той я обвини в тенденциозно държание и съзнателно криене на министър-председателя. „Моля ви, не го правете, защото има министри, които повече от два месеца не са отговаряли на актуални въпроси“, призова Мерджанов.

Цецка Цачева обеща да направи справка по въпроса.

Водещи новини

Още новини