ПФ: Вотът се манипулира преди тъмната стаичка (обновена+видео)

Булфото (архив)
share

Електронното гласуване носи риск от манипулиране, каза депутатът от Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов от трибуната в Народното събрание.

Народният представител посочи, че високите технологии няма да елиминират корпоративния вот, както и натиска върху гласоподавателите в смесените райони и малките населени места. Той припомни и хакерски атаки срещу няколко институции в България и чужбина. "Изборите се манипулират и сега. Това обаче се дължи на бездействието на българските институции. Манипулациите се извършават преди влизане в тъмната стаичка. Хората не гласуват по убеждение, а срещу 20 лева и заради страх", категоричен бе съпредседателят на ПФ.

Колегата на Симеонов Красимир Каракачанов по-късно допълни: Всеки който е на власт променя законите така, както му е удобно. Лидерът на ВМРО също обвини ГЕРБ в сделка с ДПС при гласуването на предложението на президента Росен Плевнелиев срещу задължителното гласуването. Основният проблем според Каракачанов е, е никой не мисли за сигурността на България. "Как ще гарантираме нашата национална сигурност?", попита той реторично, като припомни хакерските атаки срещу институции.

Водещи новини

Още новини