ГЕРБ и Реформаторите продължават заедно (видео)

Булфото
share

Реформаторският блок и ГЕРБ декларираха взаимно съгласие, че подкрепят управлението. Нямало основания за преосмисляне на управленската формула. Това обяви Цветан Цветанов след преговорите между реформаторите и партията на Бойко Борисов.

Отделни секторни екипи щели да нищят секторните политики. „Има секторни политики, в които бяха приети закони. Искаме да дадем допълнителен импулс както на управлението, така и на законодателната дейност. В рамките на предстоящата седмица ще може преговорните екипи да работят повече експертно, да се консултираме върху един елемент, който ще бъде преподписан от всичките участници в сегашното коалиционно правителство“, обясни Цветан Цветанов. 

Ще се подпише общо споразумение от всички партии в управлението.

Цветанов съобщи, че следващата сряда в 12 часа ще има подобен разговор. На въпрос дали ще се обединят с РБ в обща кандидатура за президент Цветанов отговори, че темата за президентските избори не е била обсъждана.

"Дори в любовта и в брака няма безусловни неща", каза все пак от своя страна Даниел Вълчев, който представляваше партията на Меглена Кунева Движение България на гражданите. „Всеки има някакви граници, в които взема едно или друго решение. Към момента няма никакво съмнение, че Реформаторският блок е част от управляващото мнозинство и в този смисъл подкрепя правителството".
 

Водещи новини

Още новини