Казал съм А и ще стигна до Я, ще кажа неща, които никой не се е осмелил да каже, закани се Яне Янев

Булфото
share

Казал съм А и ще стигна до Я в близките дни, като ще кажа неща, които никой не се е осмелил да каже в държавата.

Това обяви в предаването „120 минути” по бТВ съветникът на премиера и лидер на РЗС Яне Янев по повод скандала, в който бе замесен преди дни.

Стана ясно, че той е изпратил SMS на Борисов относно заседание на ВСС, в което магистратите отказват изслушване по казуса с „двете каки”. Въпросното текстово съобщение министър-председателят препратил на председателя на ВКС Лозан Панов, който пък от своя страна го показа на медиите. Яне Янев пък получил SMS-а от друг човек – кой, така и не стане ясно.

„Аз съм изпратил SMS на Борисов и как ние общуваме с Борисов си е наш личен проблем. След като премиерът оповести, че SMS-ът е от негов заместник, аз бях длъжен да призная. Нямаше смисъл да продължават тези загадки”, добави Янев.

„Вие не откривате топлата вода, нито колелото. Отдавна знаете, че аз следя процесите в съдебната система. Това влиза в моите задължения”, подчерта той.

„Тези, които успяват да се покажат пред обществото облечени в бяло, в одежди на реформатори, искат да заместят добрите с удобните”, изтъкна Янев, като призна, че в цялата SMS история наистина има много съмнителни неща.

На въпрос дали неговият кумец му е изпратил SMS-а, Яне Янев бе категоричен, че не е и сподели, че кумът му е в Сандански.
Кой му го е препратил обаче Янев не каза, сподели единствено, че е човек от администрацията на ВСС.

Проблемът в съдебната система е много голям, на мнение е Яне Янев, който съобщи, че „Борисов ходи по съдилищата, за да им прави ремонти”.

Водещи новини

Още новини