БСП започна преговори за вот на недоверие (обновена+видео)

Булфото (архив)
share

Започнаха консултациите на БСП с останалите политически сили в парламента за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 2", предаде репортер на Novini.bg.

Първи на масата за преговори седнаха от ДПС. Лично лидерът на социалистите Михаил Миков води групата на БСП, в която влизат още Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов и Емил Райнов. ДПС е представено от двама от новите си ръководители - Мустафа Карадайъ и Четин Казак, както и от Станислав Анастасов.

Ще водим разговори по три основни теми - здравеопазване, сектор сигурност и демографска политика, разкри Миков. Вотът на недоверие е единствения механизъм, чрез който опозицията може да има адекватна позиция спрямо водената политика. Няма значение дали този вот ще бъде финализиран, каза от своя страна Карадайъ.

Приключи срещата между БСП и ДПС относно обсъждания вот на недоверие. Преговорите продължават и другата седмица. Все още не е взето окончателно решение дали ще бъде иницииран такъв вот. От ДПС са предложили да бъде включена темата да се обсъди възможността да бъде искан вот за цялостната политика на правителството.

БСП продължи разговорите с БДЦ. Според БДЦ  кабинетът "Борисов 2" се е провалил  и по трите теми - здравеопазване, сектор сигурност и демографска политика. Най – много сближават позициите си двете партии по темата за здравеопазването, подчерта Румен Йончев. Там, според БДЦ, стои въпросът кой носи политическата отгворност.

Водещи новини

Още новини