Антоанета Христова: Политическият хаос у нас е всепроникващ

  • 14 януари 2016 11:28

  • 2035
  • 0
Антоанета Христова: Политическият хаос у нас е всепроникващ
©

С думите "Хаосът е всепроникващ", социалният психолог Антоанета Христова определи началото на политическия сезон у нас след заявените приоритети на парламентарните партии в първия работен ден на НС.

Според Христова две са парламентарните партии, в които се очакват промени, които са важни освен вътрешнопартийно, така и за единството на управляващата коалиция. Това са ДПС и РБ. И двете не искат да са най-големите партии, но и двете искат да са водещи в управлението, да са разпределител, "незаобиколим фактор". Реформаторският блок беше грешно заченат (според някои от Иван Костов) и сега в ситуацията с ДСБ, които са едновременно и във, и извън властта, са в разкрачена позиция, с шизофренно поведение, каза тя.

Антоанета Христова смята, че позицията на ГЕРБ към реформаторите е в посоката те да се трансформират така, че в коалицията като съуправляващи да останат само от СДС. А ДПС е приемлива за управляващата партия ГЕРБ, коментира социалният психолог.

Доц. Христова заяви, че на този етап няма вероятност за предсрочни избори, сериозен проблем пред ГЕРБ и управляващата коалиция е бедността на хората, което е вероятност за напрежение, но в най-добра кондиция и консолидация са управляващите от ГЕРБ.

Репликата на вътрешния министър, че критиките към МВР са заплаха за националната сигурност, тя коментира така: "Много неща в този сценарий не са ясни, поне за широката публика. ГЕРБ, Бъчварова, бизнесът... има по-други нишки, които се опитват да посочат грешките на правителството и да заемат позиции. Но това не намалява престъпността, не намалява грешките в МВР. Престъпността е видима. Много знакови убийства остават неразкрити. Престъпността в малките населени места и бедността са плашещи".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини