Янев: БСП иска да нанесе тежък удар върху държавата

Булфото
share

И дума не може да става за каквото и да е било осребряване на заявената подкрепа на РЗС към кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев, заяви лидерът на партията Яне Янев пред БНТ. По думите му РЗС може да бъде конструктивна и ефективна опозиция на това управление.

Във връзка с оставката на кандидата на РЗС за президент Атанас Семов след изборите, Янев каза, че Семов не носи никаква вина за този резултат на изборите. Той представи идеите и каузата на РЗС по един добър начин, коментира Янев.

Днес ще имаме среща с министъра на финансите Симеон Дянков, към които имаме редица предложения. Считаме, че ненужната част от администрацията трябва рязко да й бъде намалена държавната субсидия, защото имаме паразитни структури.

Според Янев при тази икономическа криза няма нужда от толкова раздута администрация, тя трябва да бъде намалена наполовина. По думите на Янев трябва да се намаляват общините в страната на сто, а областите да бъдат шест. Трябва промяна в Конституцията, припомни още веднъж Яне Янев. На този етап не мога да кажа дали РЗС ще приеме Бюджет 2012.

По отношение касиране на изборите за президент, лидерът на РЗС заяви категорично, че искането на БСП е нелепо. БСП искат да нанесат тежък удар върху държавата ни, добави Янев.

Водещи новини

Още новини