Местан опря до враговете си

Булфото
share

Изключеният от ДПС Лютви Местан опря до враговете си. Той моли за срещи и общи действия доскорошните си противници Касим Дал и Корман Исмаилов, за чието изключване сам е гласувал, съобщава "Стандарт".

"Всичко е възможно, когато има диалог. Такъв ще има непосредствено след Нова година. Не бих ги нарекъл преговори, но разговори ще има", каза пред "Стандарт" зам.-председателят на Народна партия свобода и достойнство (НПСД) Веселин Пенев. Той допълни, че очаква да чуе от "първа ръка" какъв е техният коментар за събитията от последните дни, какъв е резултатът от техните конкретни действия и тогава от НПСД ще направят своите заключения. Решение на партията още няма, изтъкна Пенев.

На въпрос дали няма противоречие между факта, че НПСД е част от Реформаторския блок, а Местан и тримата напуснали заедно с него - Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед Дурмуш, идват от ДПС, Пенев отговори: "В такава ситуация предвид спецификата като етнос и вероизповедание е логично да има подобен диалог. Нищо повече". В същото време уточни, че Касим Дал едва ли би искал да работи "с някой агент", визирайки ДС миналото на Лютви Местан.
 

Водещи новини

Още новини