Румен Овчаров: Доган подари победата на ГЕРБ, БСП стана негов заложник

share

За втори път с изказването си Ахмед Доган гарантира победата на ГЕРБ. Ние не можем да бъдем заложници и да оставим всичко в ръцете и устата на Доган. Това заяви в предаването Панорама по БНТ Румен Овчаров.

През 2009 година той обяви, че разпределя порциите в държавата, а сега обяви, че очаква целувка от БСП. Позитано 20 трябва да определи позициите си спрямо ГЕРБ, призова Овчаров. Естественият съюзник на БСП е ДПС. 22 години след началото на демократичния преход в страната се оказа че има три партии – ГЕРБ, ДПС и БСП. За съжаление две от тях са недемократични, единствената демократична формация си остана БСП, заяви Овчаров. На въпрос защо тогава ще си сътрудничи с недемократична партия като ДПС Овчаров философски отговори „Ами като няма друга, какво да правим“.

Мястото на Георги Първанов е в БСП, той е една от знаковите фигури на прехода и един от най-успешните политици на БСП. Така Румен Овчаров отговори на желанието на президента, че ще се завърне в БСП. Червените томахавки никога не са били заравяни, но сериозният разговор в момента не е дали Георги Първанов или Сергей Станишев да бъде лидер на БСП, а какво правим като партия след изборите, убеден е Овчаров.

Водещи новини

Още новини