ГЕРБ към БСП: Младите хора бягат от България при лявото управление

share

ГЕРБ напомни на БСП, че младите хора бягат от България при лявото управление. Повод беше декларация на социалистите по-рано от парламентарната трибуна, в която те обвиниха управляващите в слаба социална политика, за това, че въпреки по-високата приходна събираемост, хората са все по-бедни , но правителството не изпитва неудобство.

Когато има управление на БСП, младите хора бягат от България, търсят спасение някъде другаде, има фалирали банки, не се знае какво ще стане в утрешния ден, младите нямата алтернатива, бъдеще и не виждат светлина в тунела, изреди от парламентарната трибуна в контра декларация Георг Георгиев.

Той припомни решение на кабинета "Станишев" от 2009 г., с което пенсиите се увеличават със стъпка, по-висока , по думите му, от всякакви правила на фиска и които по-късно в течение на 4 години изплаща правителството на ГЕРБ.

И вие това наричате липса на социална политика, обърна се Георгиев към социалистите. Той не пропусна и трите милиарда, изплащани от дясното правителство на ГЕРБ за банка, фалирала при кабинета на Пламен Орешарски.

В декларацията ГЕРБ подчертава и факта, че два пъти при управлението на българската левица са ни спирани еврофондовете, 0,8 на сто е била усвояемостта на евросредствата след 2007 г.. За сравнение Георг Георгиев отбеляза, че в момента страната ни е в топ 5 на държавите, които усвояват най-много европари.

Водещи новини

Още новини