Митов: България ще бъде член на Шенген (видео)

share

Дали България ще участва в сухопътна операция е въпрос, който не ни е задаван и не виждам смисъл да коментирам тази тема.

Това каза в кулоарите на парламента външният министър Даниел Митов, предаде репортер на Novini.bg. Той беше попитан за коментар за евентуални бъдещи операции срещу ислямистите. "Западът нанася въздушни удари срещу ИД и никой не е искал помощ от нас", допълни той. Министърът разкри, че докладите, които са били представени вчера на заседанието на Комисията по вътрешен ред и сигурност, са достатъчно богати и изчерпателни, за да може да се вземат решения.

Митов коментира и темата за Шенген. "Не трябва да губим завоювани свободи. Шенген трябва да остане да функционира така, както е функционирал до момента. Най-важното за ЕС е да засили охраната на външните си граници и да започне да пази сериозно тях. Това е начинът, по който трябва да се действа. Освен това трябва да се подпише колкото се може по-бързо споразумението с Република Турция. България трябва да стане член на Шенген. Ние се борим отдавна за това. България ще бъде член на Шенген", категоричен беше външният министър.

Водещи новини

Още новини