Нови 8 депутати от ГЕРБ полагат клетва

share

В началото на първия пленарен ден от тази седмица в Народното събрание клетва ще положат обявените за избрани по решения на ЦИК осем народни представители, които ще заместят колегите си от ГЕРБ, избрани за кметове. Това предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Депутатите ще гласуват два проекта за решение за избиране на член на Комисията за защита на конкуренцията с вносители Валентин Николов от ГЕРБ и Волен Сидеров от Атака.

Предвижда се народните представители да разгледат на второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Също на второ четене ще бъде дискутиран законопроектът за изменение и допълнение на Указ № 904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство и промените в Закона за обществените поръчки.

Народните представители ще разгледат на първо четене поправки в Търговския закон, внесени от депутата от Коалиция за България Пламен Орешарски и група народни представители. На първо четене ще се гледат и промени в Закона за народните читалища.

Водещи новини

Още новини