Фандъкова: Важно е хората да усещат присъствието на полицията

Булфото
share

Важно е да имаме по-голяма сигурност, затова още в събота правителството взе решението за увеличение на полицейското присъствие и сигурността. Това заяви по канал 3 кметът на София Йорданка Фандъкова, която изрази своите съболезнования на всички французи за кървавите атентати от нощта на 13 ноември.

По думите и не трябва да се слага знак за равенство между всички бежанци и подчерта, че повечето от тях, който влизат на наша територия бягат от войната и търсят спокойствие. Тя подчерта обаче, че е изключително важно да има повишено внимание и обясни, че е засилено полицейското присъствие в зоните около Женския пазар и на всички мероприятия и места, където има съсредоточаване на повече хора.

Важно е хората да усещат присъствието на полицията, категоричен е градоначалникът на столицата. От утре започваме проверка на охранителните фирми, които охраняват детските градини, сградите, публичните места, каза още Фандъкова и заяви, че няма данни по време на полицейските протести да е имало засилване на престъпните дейности.

Столична община инвестира в система за видеонаблюдение, защото то работи ефективно, каза още тя. По думите на Фандъкова изборните резултати са знак, че гражданите на София оценят работа ѝ.

Инвестициите се насочиха в базовите улици, но има и редица инвестици и в крайните квартали, ще продължаваме да влагаме в тях. До средата на другата година ще имаме нови 110 автобуса, подчерта още Фандъкова.

По думите ѝ екипът, с който работи ще бъде запазен и няма да има големи рокади. Все пак тя загатна, че може да има някои козметични промени. Докрая на годината започваме седем нови метростанции по третия лъч на метрото, за които има осигурени средства.

Водещи новини

Още новини