Йорданка Фандъкова се закле като кмет на София

  • 12 ноември 2015 11:07

  • 1431
  • 1
Йорданка Фандъкова се закле като кмет на София
© Булфото

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска положи клетва като кмет на Столичната община на тържественото първо заседание на новия Столичен общински съвет, мандат 2015-2019 г.,председателствано от областния управител на София Веселин Пенев, съобщи БТА.

Клетва положиха общинските съветници, кметовете на 24-те столични района, както и кметовете на кметства. Те се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на Столичната община и да работят за тяхното благоденствие.

Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова представи резултатите от местните избори. От общо 61 общински съветници ГЕРБ има 30 представители в СОС, Реформаторският блок е с 11 представители, следван от "БСП лява България" със седем съветници.

"ВМРО-БНД" - това са Виолета Тодорова, Димитър Антов и Карлос Контрера. Съветниците от коалиция "Сердика" са Анета Григорова, Войслав Тодоров и Тодор Цанев. Венцислав Мицов и Светослав Витков са общинските съветници от "Глас народен". "Атака" има двама съветници - Николай Пехливанов и Станчо Станков, "Движение 21" - Симеон Славчев и Стоян Александров, "Зелените" имат един представител в СОС и това е Иван Велков.

Заседанието продължава под ръководството на най-възрастния общински съветник Мита Георгиева /ГЕРБ/. Съветниците почетоха с едноминутно мълчание паметта на Панайот Бончев, един от заместник-председателите на СОС в предишния мандат.

Последвайте канала на

1431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.23 | 14:33

1
taq kurva pak q yredixa

Добави коментар

Водещи новини