СДС оценява като отлично представянето си на местния вот

Булфото
share

Представянето на СДС на местните избори е отлично в рамките на Реформаторския блок /РБ/. Това заяви на пресконференция председателят на СДС Божидар Лукарски на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията.

Оттук нататък работим за президентските избори и отправяме апел и към колегите в блока РБ да излезе със свой единен кандидат, заяви Лукарски. Той допълни, че предлагат в блока да започне обсъждане на механизми за избиране и издигане на този общ кандидат. От СДС предлагат общият кандидат да бъде избран чрез вътрешни избори, в които да участват симпатизантите на РБ.

Лукарски уточни, че все още не са водени разговори с останалите политически сили в блока какъв да е профилът на кандидата - партийна или надпартийна фигура. Важно е да изберем механизма на избора на съответния кандидат, допълни той.

В отговор на въпрос за коалиционното управление Божидар Лукарски заяви: "Не виждам основания за промяна на управленската формула, независимо от това какви резултати вижда г-н Местан." Доброто ни представяне заедно с безспорния победител ГЕРБ показва, че България иска да бъде управлявана на местно ниво от дясно управление, отбеляза той. Коалиционната формула, която е на централно ниво, показа и на местно ниво своята устойчивост, посочи още Лукарски.

Нашият апел е към всички общински съветници по места да се подготвят за коалиционно управление, с когото преценят на място, но да е различно от коалиционно управление с БСП и ДПС, каза лидерът на СДС. За нас най-правилната формула е тази, която е и на централно ниво, допълни той.

Не мисля, че трябва да се повтарят личностни нападки, това всичко трябва да остане зад нас, коментира Божидар Лукарски. От СДС никога не сме си позволявали остър език и нашите кандидати не са влизали в нападки и противоречия, каза още той.

Водещи новини

Още новини