Цветан Цветанов към полицаите: Не блокирайте градовете и не пречете на хората (видео)

share

"Протестите на полицаите са спонтанни. Грешна е философията, която започваме да наблюдаваме", коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Цветан Цветанов в качеството си на бивш вътрешен министър. Според него постъпката на полицаите все пак е неправилна, защото се създават проблеми на останалите граждани. "Не участвайте в блокирането на градовете", каза той на полицаите.

Той заяви, че според него комуникацията между ръководството на МВР и синдикатите не върви и напомни, че всеки един законопроект се публикува 14 дни по-рано, за да има обществено обсъждане за него. "Няма диалог в момента", категоричен бе той. Цветанов отхвърли версията, че може би някой иска да подложи динена кора под Румяна Бъчварова.

Цветанов разказа колко е труден животът на един полицай, разказа какво е един такъв човек да е далеч от семейството си, разказа какво е и чувството да си на погребение на един полицай.

Секторът "Сигурност" беше разрушен в момента, в който Цветлин Йовчев направи промените без да бъдат обсъждани, смята бившият вътрешен министър и защити веднага постъпките на сегашния финансов министър и желанията му за промени в МВР.

Цветан Цветанов помоли всички да не се правят внушения.

"Основните стълбове на една държава са финансовото и вътрешното министерство", напомни бившият вътрешен министър.


 

Водещи новини

Още новини