Дончев: Има по-спешни нужди от 20-те заплати, това е само една от реформите в МВР

share

В България право да протестират нямат единствено в Министерски съвет. Когато имат загуби на привилегии тези момичета и момчета имат право да протестират, въпросът е по какъв начин. Целта е не да се орязва бюджетът на МВР, а да се направи преразпределение на средствата. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Още от деня" по БНТ.

"В МВР има по-спешни нужди от 20-те заплати, които се дават при пенсионирането на служителите в сектор "Сигурност", обяви вицепремиерът. Той добави, че трудно се правят реформи. "Темата е стара и реакцията винаги е била такава. Ситуацията се усложнява от факта, че голяма част от служителите имат кредити и са разчитали на тях. Това е по-скоро социален разход. Това е само една от реформите в МВР".

"Искрено се надявам да се намери добро решение. Надявам се да се променят нещата в дългосрочен план за добро", посочи Дончев.

Вицепремиерът коментира и последните инциденти в навечерието на местните избори. "Искрено се надявам между последните инциденти да няма възраст. В противен случай това би било бламиране на изборния процес. В хакерските атаки нямаше нищо случайно, това бе целенасочен акт", уверен е Томислав Дончев.

Според него изборните резултати няма да променят работния климат на правителството. Томислав Дончев отбеляза, че в политиката по време на избори адреналина се вдига малко повече. "Нормално е всеки загубил изборите да се съмнява в честността им, това е традиционен рефрен. Въпреки думите им няма как да се купи цяла секционна избирателна комисия".

Той коментира и поведението на лидера на "Атака". "Сидеров е уникален случая, като комуникация и действия. Не считам, че това което се случи в изборната нощ бяха спонтанни действия. Това е добре планиран политически ход", категоричен бе Дончев

Водещи новини

Още новини