РБ не подкрепя предложението на "Атака" да се присъединим към антитерористичната коалиция

Булфото
share

Реформаторите няма да подкрепят предложението на "Атака" за присъединяване към антитерористичната коалиция срещу Ислямска държава по инициатива на Русия.

Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. По-рано днес на брифинг в Народното събрание лидерът на националистите Волен Сидеров представи внесеното проекторешение в тази посока. Ние сме член на военен пакт, нашите усилия трябва да бъдат насочени към активната роля, която е нужна на този военен пакт в умиротворяването на Сирия, обясни тъмносиният политик.

Във връзка с информации, че отново може да бъде отложено присъединяването на България към Шенген, Кънев подчерта, че не вижда връзка с бежанския поток, който евентуално може да премине през страната ни. Продължаваме да отговаряме на преките изисквания по отношение на граничния контрол и се вижда, че в момента България е една от държавите с най-добре опазени граници, посочи той. И наблегна, че сегашната криза изисква много по-смели и много по-адекватни действия на целия ЕС за охрана на външната граница, независимо дали е шенгенска или не.

Това, към което трябва да насочим позициите си и цялата си политика както по отношение на Сирия, така и по отношение на бежанската криза, е Евросъюзът да се превърна в силен международен политически играчи, какъвто в момента не е, обясни Радан Кънев.

Водещи новини

Още новини