Радан Кънев: Трябва да разбием монопола на ДПС (видео)

share

Имаше десетки глупости за това къде съм бил, коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той поясни, че посещението му в САЩ е планувано около година и всички са знаели, че няма да присъства в парламента по време на последната работна седмица за НС.

Кънев бе категоричен, че не е получавал инструктажи и заяви, че мисли, че няма инструктиране на български политици.

Радан Кънев изрази мнението, че в днешно време е много тежко да си политик, защото Европа и България са изправени пред много предизвикателства.

Съпредседателят на РБ коментира референдума. Той поясни, че многократно е говорил с президента Росен Плевнелиев по темата. За него най-важното от предложенията за въпроси за референдум е бил този за електронното гласуване.

Във връзка с предстоящите местни избори Радан Кънев заяви, че се обсъжда възможност за община Борино сегашният кмет да участва в надпреварата за кметското място с подкрепата на РБ и ГЕРБ. Той каза още, че на много места ще имат кандидати за кметове, които са етнически турци. Според него това е достатъчно доказателство за това, че трябва да се разбие монопола на ДПС в определени общини.

Водещи новини

Още новини