Найден Зеленогорски: С ДПС сделка не сме правили и няма да правим

  • 06 август 2015 08:44

  • 1770
  • 5
Найден Зеленогорски: С ДПС сделка не сме правили и няма да правим
©

С ДПС сделка за съдебната реформа не сме правили и няма и да правим никога. Това увери Найден Зеленогорски в ефира на БТВ.

"Логично е, когато управляващото мнозинство не е достатъчно за гласуване на промени в Конституцията, това мнозинство да се обърне към остатъка от партиите в парламента. Това не означава, че една политическа сила е силен фактор”, поясни Зеленогорски.

„Не сме отстъпили от позициите си, получихме повече от това, с което влязохме в преговорите”, каза реформаторът по повод съдебната реформа. Той допълни, че е противник на замеряне с изказвания по медиите. „Има легитимни формати на управленското мнозинство, в рамките на тези формати можем да чуем всичко, което партньорите искат да ни кажат”, каза Зеленогорски по повод коментарите от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в края на политическия сезон. „Няма опасност управляващото мнозинство да се разпадне”, каза още Зеленогорски.

По думите му, Реформаторският блок е трябвало да се разпадне още със създаването си, но не се е разпаднал. „Ние сме единни в многообразието си, като Европейския съюз – трудно взимаме решение, но когато го вземем то се изпълнява”, каза още Зеленогорски.

Борбата с купения вот в България няма ефективно действаща демокрация, каза Зеленогорски по повод данните за купуване на гласове в страната. Според него, обществото заслужава почтени и честни избори, а феноменът на купения вот в придобива особено застрашителни размери в страната. „Ако държавата иска, тя може да се справи с този проблем”, каза още Зеленогорски. По думите му, за да се предотврати купуването на гласове, нарушителите трябва да се стреснат от сериозно наказание, регламентирано в законодателството.

Реформаторският блок предлага декриминализирането на подаването на сигнал за подкуп. Според Зеленогорски, в момента хората се страхуват, че ако подадат сигнал за приет подкуп, те ще бъдат съдени за участие в престъпна схема.

По повод електронното гласуване, Зеленогорски каза, че който иска да продаде гласа си, ще го направи, независимо дали става въпрос за нормално или електронно гласуване. „Но милион и половина избиратели в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас, а това е най-важното за нас”, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1770 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.08.08 | 11:23

5
..BOJE KAKVI NI''VODYAT''DA SE SMEYA LI ILI DA GI OTMINAVAM

2015.08.08 | 11:23

4
Ами вие си имате турска партия в РБ,защо ви е да правите сделка с другите турци и потурнаци?
хатакларъ Е ПРОЕКТ НА ДПС 100% ФАКТ

2015.08.06 | 23:34

2
ААА ТАМ ПЕРХЕДРОЛА СЕ ДУПИ
kur za boiko ygly

2015.08.06 | 23:34

3
gultai tikvo rqzania
BOIKO=MESTAN=DOGAN=KTB=FALIRAXA

2015.08.06 | 23:34

1
BOIKO KURVA LIJE GUZA NA DOGAN I MESTAN

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини