Реформатор и гербер се карат кой е гласувал за Мая Манолова (видео)

Булфото
share

Никой от нас не е подкрепил Мая Манолова. Всички други казаха, че ще я подкрепят явно, само ГЕРБ и РБ са гласували за Константин Пейчев, каза депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов в сутрешния блок на Нова ТВ.

От своя страна водещите контрираха, че сметките не излизат и няма как, и двете групи да са гласували за Пейчев, а излизало, че само един човек от РБ е гласувал за досегашния омбудсман. Реформаторът Атанас Атанасов остана изключително изненадан от твърденията на гербера и припомни, че Константин Пейчев е кандидат на РБ и няма как да са гласували против него.

Скандалът продължи и започнаха да се вадят „черните ризи“ на ГЕРБ. Според Атанасов Мая Манолова е казала, че Бойко Борисов е решил да не издига свой кандидат и така тя щяла да спечели поста. „Не знам кой ви учи да говорите такива неща за коалиционните си партньори. Това е голяма грешка“, възмути се реформаторът.

РБ не одобрява въпросите на президента и затова реши да не ги подкрепи в пленарната зала. Ние имахме други въпроси, които не бяха поставени, допълни Атанасов. Знаем, че тази коалиция е изключително крехка, нека не забравяме, че бяхме против това Борисов да е премиер, но направихме компромис. ДПС е камъкът в тази коалиция, продължи реформаторът.

„ГЕРБ има програма, която трябва да бъде изпълнена, нека припомня, че почти цялата парламентарна група на ГЕРБ е в пленарна зала, докато реформаторите често ги няма“, каза Станислав Иванов.

„Признавам, че имаме проблем с дисциплината, мислим да въведем някакъв вид санкции“, завърши Атанас Атанасов.

Водещи новини

Още новини