Жельо Бойчев: Само БСП може да спре вземането на абсолютната власт от ГЕРБ и ДПС

Булфото
share

Само БСП може да бъде алтернативата, която да спре вземането на абсолютната власт от ГЕРБ и ДПС.

Това каза в интервю за радио Фокус Жельо Бойчев, народен представител, заместник-председател на Градския съвет на БСП в София и член на Националния съвет на партията. По думите му, голямата цел пред БСП за предстоящия местен вот е да се възстанови доверието на гражданите в партията. „Местните избори са малко особени избори. Обикновено след резултатите от тях всяка една от политическите сили започва да ги чете по начин, по който и е удобен и започна да интерпретира по един и по друг начин резултата. Най-голямата победа за нас ще бъде да върнем доверието на гражданите в политиката и доверието в частност към БСП“, добави депутатът. По думите му, това е голямата цел пред левицата.

„Излизаме с много ясни алтернативи за една по-различна политика, която може да бъде водена в местната власт, за една политика, която преодолява различията, за един изцяло нов икономически подход в начина на управление на общинската собственост и общинската икономика. Надявам се, че това ще даде нужният резултат“, каза Жельо Бойчев.

„Давам си ясната преценка, че в момента на политическия пейзаж, извън този корпоративен модел на управление на страната, единствената политическа сила, която не е подчинена на него е БСП и си давам сметка, че ще ни бъде трудно, ще бъдем и ограничавани, ще бъдем и натиквани в ъгъла, ще бъдам вкарвани от скандал в скандал, непрекъснато, с ясното разбиране, че само БСП е реалната заплаха пред този модел на управление на страната“, коментира още народният представител.

Жельо Бойчев каза още, че БСП не е отхвърлила възможността за обединяване с АБВ за изборите в София и в други големи градове. По думите му, за да се получи такъв тип съвместно участие, е необходимо ясно разбиране и от двете страни. Според Жельо Бойчев, има натрупани повече лични емоции, които пречат да се види по-голямата цел пред партиите.

Водещи новини

Още новини