Ненчев: Винаги съм срещал пълната подкрепа от страна на премиера

share

Почти напълно е потушен пожарът в Рила. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Бяхме много внимателни спрямо доброволците, които се отзовават.

Теренът е изключително тежък. Започвахме гасенето в 6 часа, а само изкачването е 4 часа. Голяма част от военнослужещите са с товар от 10 кг., разказа министърът на отбраната.

Той успокои хората, че на този етап всичко е наред. Винаги имаме готовност за такива операции, не бива да има никакво съмнение, че армията е основна подкрепа за българския народ, коментира той. Трябваха допълни сили, едно голямо благодаря на всички тези хора. Тези хора работеха без да се опитват да влязат в кадър, заяви още Ненчев.

Винаги съм срещал пълната подкрепа от страна на премиера, каза министър Ненчев във връзка с поръчването на нови самолети. Ние сме зависими почти на 90 % от Русия, което е обезпокоително, каза министърът.

Той коментира и ситуацията в Турция. Ще бъдем изключително внимателни във вземането на решения, каза Ненчев. На този етап няма нито пряка, нито косвена заплаха за България от Ислямска държава, нека хората да бъдат спокойни, каза министърът на отбраната.

Водещи новини

Още новини