Премиерът: Увеличаваме пенсиите на всички

share

Пенсиите на всички пенсионери ще бъдат повишени през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването Здравей България по нова тв. За увеличението ще бъдат предвидени 250 млн. лв. Повишението няма да се отрази чувствително на хората, но това беше обяснено от Борисов с думите “много пенсионери, малко се отразяват“

За социалните плащания през следващата година са заложени около 1 млрд. лв. Над 1,6 млрд. лв обаче трябва да бъдат платени догодина заради операцията по дълга направена от Милен Велчев по време на управлението на НДСВ. Освен това трябва да се предвидят и 300 млн. лв, за да се платят мотрисите на БДЖ, изчисли Борисов.

Вместо да изразходват излишъка, Тройната коалиция е взела кредит. Нарушенията според премиера обаче не спират дотук. Сделката с хеликоптерите за армията е сключена във френска банка, където е направен залог. При изпълнението обаче според договора се предвижда банката да изтегли 82 млн лв директно от бюджета без значение дали имаш или нямаш. Това ни връзва ръцете за по-големи социални разходи, обясни Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини