Димитър Радев внесе в НС имената на подуправителите, с които иска да работи

Булфото
share

Новият управител на БНБ Димитър Радев е внесъл в парламента имената на подуправителите, с които иска да работи, съобщават от пресцентъра на БНБ.

„Днес в изпълнение изискванията на чл. 12, ал. 2 от Закона за БНБ управителят на БНБ Димитър Радев внесе в Народното събрание предложения за избиране на подуправители на БНБ: - за подуправител, ръководител управление „Емисионно“ – Калин Христов, изпълняващ тази длъжност и в момента; - за подуправител, ръководител управление „Банково“ – Нина Стоянова, понастоящем главен юрист на БНБ; - за подуправител, ръководител управление „Банков надзор“ – Димитър Костов, понастоящем подуправител, ръководител управление „Банково“.

В тази връзка Димитър Костов е подал молба да бъде освободен от длъжността подуправител, ръководител на управление „Банково“.

Предложенията на управителя са определени от професионалните и експертни качества на всеки един от кандидатите, тяхната безупречна репутация и високи нравствени качества, както и от способността им в максимална степен да допринесат за реализирането на незабавните и стратегическите приоритети и институционалното развитие на БНБ, се казва още в съобщението.

Водещи новини

Още новини